Страници

Friday, February 11, 2011

Музика в обектива







Регионален исторически музй-Пловдив и Фотографска Академия-София Ви канят на откриването на международна  фотоизложба „Музика в обектива” на 11 февруари, 17.30 часа в залата на  Музеен центьр за сьвременна история на ул. Ангел Букорещлиев № 14.
Колекцията се състои от наградени творби на автори от България, Хърватска, Дания, Германия, Израел, Италия, Литва, Молдова, Русия, Испания, Шри Ланка, Тайван, Украина, Виетнам, участници във II Международен фотоконкурс  „FLASH MUSIC”.
Сьс специалното участие на група „STANTON DREW” и д-р Георги Горялов-тромпет.

Изложбата ще продължи до 5 март 2011 г.


Приех поканата и с един приятел отидохме. Една от първите снимки, които видях, беше на BB King, и през цялото време това силно впечатление не ме остави, тъй като всичките бяха хубави (и повечето ми харесаха; наистина открих своите кадри там). Групата обаче можеше да посвири още малко, защото Да, имаше хора, които слушаха това, което правят, и Не, непосредствено до стълбите отвън не е най-хубавото място за вечеринка с китара (след като си изсвириш сета). Авторските им песни ми харесаха (само такива изпълниха), а и все пак Горялов не свиреше никак зле - жалко, че на певеца, който се присъедини не му донесоха китара. Имах някаква надежда в началото, че ще се съберат да направят нещо заедно като за финал (тромпет и две китари?). 
Иначе снимах с най-мизерната камера от всички в стаята, която дори не е моя, както напомни шеговито този приятел, с който бяхме отишли. Засякохме се там с една фотографка от Пловдив, която има много хубава музика зад обектива си, и не по-лоша изложба зад гърба си от тази, на чиято откриване бяхме днес - Вижте страницата й в Deviantart

И кадри от днес тук: 































Ами ако имаще цигулка, три китари и контрабас? 

No comments:

Post a Comment